Kuratorsanslag 2Q: Nadja Rose Li

 

Hej! Jag heter Nadja, och jag söker posten som andre kurator på Gotlands nation. När jag flyttade till Uppsala (och Sverige) i 2017 så kände jag ingen i stan, men inom tre dagar var jag medlem på Gotlands och inom en månad så hade jag blivit vald till nationsfotograf, en position som jag då höll i tre år. Nationen blev mitt omedelbara och självklara andra hem, och med det fick jag en hel härlig krets med omedelbara vänner som har gjort min tid i Uppsala makalöst roligt och lärorikt. Jag hade tänkt att flytta från Uppsala nu på hösten att börja min masters, men när jag började planera ut mitt flytt så insåg jag hur mycket jag skulle sakna nationslivet och att jag ångrade att jag aldrig hade varit kurator. Därför beslöt jag mig för att skjuta på mina studier ett år, och söka till 2Q. 

 

Posten som andre kurator intresserar mig inte endast för att jag vill bli mer involverad i nationslivet, men för att det är en stor utmaning och jag älskar att ta på mig utmaningar. Året 2019-2020 har jag suttit som ordförande i internationella konventet (IK), en post som jag sökte för att det var en utmaning och för att jag ville lära mig att prata inför andra, leda en grupp och hantera mera ansvar. I den posten så byggde jag en hemsida för underkonventet, skrev om arbetsordningen, skrev medaljstadgar, och förbättrade samarbetet mellan nationerna såväl som vårt samarbete med andra organisationer, till exempel Reccekonventet. Jag har lärt mig mycket av den posten, och nu är jag redo för en ny utmaning. 

 

Jag tycker dessutom att posten som andre kurator skulle passa mig för att jag är inte orolig av att ha ett fullt schema, och tycker dessutom om att ha mycket att göra. HT19 så pluggade jag på 225% medans jag skrev min kandidatuppsats och hade fortfarande gott om tid för att njuta av livets härligheter som att läsa böcker, titta på film, och ta del i nationslivet (vilket jag skulle säga är nog mina tre favoritsaker att göra för att slappna av, utöver yoga, meditation, boxning och fotograferingspromenader). 

 

Denna termin tar jag ut examen i lingvistik, och innan dess jobbade jag inom neurovetenskaplig forskning i två år i Seattle, där jag bodde med min familj i tio år. Även om jag inte har en bakgrund i ekonomi, så lär jag mig snabbt, jag är inte rädd för att ställa frågor, jag har ett bra minne och jag är dedikerad till Gotlands nation. Det här är ett speciellt ställe, där många hittar inte bara ett hem men också sig själva. Som andre kurator hoppas jag skydda det, och med er, bygga en bättre framtid. 

Mottagning

Måndag 13-15

Tisdag 11-13

Torsdag 14-16

Bettys pub

Onsdagar 18-00

Torsdagar 18-00

Fredagar 18-01

Jakens café

Lör-Sön 12-15

Pluggfika

Mån-tors 10-16

Biblioteket

Torsdagar 14-16

Inskrivning

under mottagningstider

Kontakta oss

1Q - Förste kurator

Johanna Bodén

Nationens förste kurator har hand om medlemsfrågor, stipendier och nationen i allmänhet

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Andre kurator

Ludwig Öström

Nationens andre kurator har hand om löner, bostadsfrågor och det mesta med ekonomin

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Tredje kurator

Julian Wide

Nationens tredje kurator är ansvarig för bokningar, pub, fika och uthyrningsverksamheten på nationen

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

Mer kontaktinformation »

Laddar Google Maps...

Hitta till oss

Adress:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala