Mirjam Andersson

Mirjam

 

Hej!

Jag heter Mirjam Andersson och jag önskar att få ert förtroende som Gotlands Nations förste kurator 2020. 

Mitt första minne av Gotlands Nation är en sen novemberkväll 2011. då min syster hade bjudit mig på lambskallegasquen som en 18-årspresent. Med inbjudan i handen, väskan på axeln och med pirrande mage steg jag på båten från Visby och åkte hit. När jag kom till nationen möttes jag av en hop nyfikna personer och en bubblande, varm och kärleksfull familj av framtida vänner. Efter den där första helgen så var det för mig en självklarhet att det var i just Uppsala skulle välja efter studenten. Jag hade en idé om vad jag ville göra när jag kom hit till staden och det första jag ville göra var att engagera mig i nation. Det andra var att jag ville engagera mig på kår. Det tredje var att jag ville åka på utbyte. Det fjärde var att ta en examen som civilingenjör i kemiteknik. I den ordningen.

Sagt och gjort, jag sökte in till universitetet, blev antagen och stod återigen på båten och vinkade hejdå till Visby, mitt barndomshem på Terra Nova och min kära hemö Gotland en augustimorgon 2012. Att jag sedan samma dag som jag kom till staden, gick till Gotlands Nation för att skriva in mig kändes som en självklarhet. Jag ville bli en del av värmen, vännerna och familjen som jag från första stund upplevde Gotlands Nation var. Väl där fick jag frågan om jag var sugen på att engagera mig, och självklart var jag det! Ett helgfikavärdsuppdrag på en termin blev till ett till. Jag hann bli fanbärare, nämndledamot i diverse nämnder samt åtog mig flertalet andra uppdrag på nationen. Ett av de projekten som ligger mig närmast hjärtat är att jag och en grupp vänner ville hålla nationen öppen fler dagar i veckan och startade ”Tisdagspuben” tillsammans för att sedan fortsätta och driva den flertalet terminer.

Samtidigt som jag vidare engagerade mig på nationen så ville jag se till att infria mina andra planer för Uppsalatiden och jag engagerade mig i Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår. Där tog jag uppdrag inom tre års mottagningar som Hjälprecentior fadderansvarig och propplärare. Varför jag just valde att engagera mig med mottagning, var att jag ville ge andra nya studenter en lika bra introduktion och start till livet i Uppsala som jag själv fått.

Mitt tredje mål infriades även det, jag blev antagen till ett utbytesår och lämnade Uppsala för ett års studier i Perth, Australien 2016. Det var ett fantastiskt år med många oväntade äventyr. Ett av dem som fått mig att sedan förändras avsevärt var att jag fick upp ögonen för undervisning och arbete med ungdomar. Med den nya kunskapen om mig själv kom jag tillbaka till Uppsala och väntade in nästa termin då jag hösten 2017 började studera till ämneslärare i kemi och matematik.

Mitt fjärde mål med Uppsala fick helt enkelt omvärderas och jag ångrar inte för en sekund att jag vågat ta det beslutet att byta utbildning. I och med den förlängda studietiden valde jag att fokusera otroligt hårt på studier men insåg snabbt att jag saknade engagemanget och drivet som jag alltid valt att ha på sidan om. Jag ville helt enkelt tillbaka till nationen, tillbaka till värmen och mitt andra hem.

Så tillbaka på rätt sida ån står jag nu här. Med samma energi och med samma engagemangsglädje som under mina första år så vill jag ge tillbaka, och det vill jag göra ordentligt. Just nu finns det inget som känns lika rätt som att viga ett helt år till nationen. Att få möjligheten att använda all den kunskap som jag genom alla dessa år har samlat på mig och ge min energi till nationen känns både passande och rätt. Vad jag vill verka för är att få fler medlemmar att hitta sitt andra hem och få ta del av all den glädje, trygghet och värme som Gotlands Nation är. Jag vill verka för att fler ska få möjligheten att både få leva ut sina drömmar och få driva de där projekten som de verkligen brinner för. Jag vill verka för sammanhållningen och känslan bland våra medlemmar. Jag vill representera nationen utåt för att fler ska kunna få upp ögonen för oss och på så sätt hitta hem.

 

Tack för att du tagit dig tid att läsa detta stycke och så syns vi på landskapet!

 

Med hopp om ert förtroende,

Mirjam

Mottagning

Måndag 13-15

Tisdag 11-13

Torsdag 14-16

Bettys pub

Onsdagar 18-00

Torsdagar 18-00

Fredagar 18-01

Jakens café

Lör-Sön 12-15

Pluggfika

Mån-tors 10-16

Biblioteket

Torsdagar 14-16

Inskrivning

under mottagningstider

Kontakta oss

1Q - Förste kurator

Johanna Bodén

Nationens förste kurator har hand om medlemsfrågor, stipendier och nationen i allmänhet

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Andre kurator

Ludwig Öström

Nationens andre kurator har hand om löner, bostadsfrågor och det mesta med ekonomin

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Tredje kurator

Julian Wide

Nationens tredje kurator är ansvarig för bokningar, pub, fika och uthyrningsverksamheten på nationen

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

Mer kontaktinformation »

Laddar Google Maps...

Hitta till oss

Adress:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala