Vårens höjdpunkt! Konsert på lördagsfikat 31 maj!

This content is not translated.

Currently showing the Swedish language version.

Så är en klassisk körhelg till ända. I fredags, kvällen innan vårbalen, färdades manskören som traditionen bjuder staden runt och serenaderade vackra flickor. Från Fålhagen i öster till Flogsta i väster steg toner av kärlek och sångarglädje upp under balkonger och öppna fönster i den varma vårkvällen. Klassiker som Gute Nacht och Till Österland blandades med nyare alster som barbershop-stycket Wild Irish Rose. När skymningen föll och myggen började göra sig påminda avrundade vi en härlig kväll i Amors tecken för att ladda inför nästa stora mål dagen efter.

Årets vårbal blev en att minnas, dels som den varmaste i mannaminne (jag törs lova att ingen frackskjorta gick torr kvällen igenom) och dels eftersom den här vårens stora körprojekt skulle sjösättas! Vi fick plats på scen efter förrätten och inledde med Prins Gustafs klassiska Vårsång (Glad Såsom Fågeln), varefter det bjöds på en repris från kvällen innan i form av den vackra serenaden Kom Du Ljuva. När sedan de tonerna klingat ut företogs en hastig ommöblering för att skapa plats för piano, kontrabas, fiol och flöjt - den underbara ensemblekvartett som ackompanjerade oss för vårt avslutande stycke! Nyskapande i nationskörssammanhang och frukten av körledare Gabriels engagemang, entusiasm och idoga arbete. Och med en mäktig leverans av They Live In You, från broadwaymusikalen The Lion King, hoppas vi ha bidragit till att göra kvällen minnesvärd för balgästerna. Stort tack till Mikaela, Olga, Caroline och Petter i ensemblen! Vem vet, kanske har ni inte sett det sista av denna symbios av mansstämmor och instrument? Den som följer kören vidare får se...

Men våren är inte slut än! För att avrunda terminen på bästa sätt bjuder kören in samtliga intresserade, student eller ej, till en vårkonsert i samband med lördagsfikat på Gotlands Nation den 31 maj kl 14:00. Här kommer vi, till skillnad från de tre-fyra stycken som brukar framföras i samband med nationens sittningar, att bjuda på större delen av vårens repertoar och vi hoppas att så många som möjligt vill komma och dela detta med oss!

Vi ses där!
//Manskören

The office

Opens 12/8

Monday 13-15

Tueday 11-13

Thursday 14-16

Bettys pub

Opens 5/9

Jakens café

Opens 8/9

Sat-Sun 12-15

Study fika

Opens 9/9

Mon-Thu 10-16

Library

Opens 5/9

Thursdays 14-16

MEMBERSHIP REGISTRATION

during reception hours

Contact us

1Q - First curator

Johanna Bodén

The First Curator handles questions regarding membership, scholarships and the nation in general

018 - 130 981
1q@gotlandsnation.se

2Q - Second curator

Alva Häyry

The Second Curator handles salaries, questions regarding housing and the nation economy

018 - 158 222
2q@gotlandsnation.se

3Q - Third curator

Julian Wide

The Third Curator is responsible for the pub, fika and rentals at the nation

018 - 127 458
3q@gotlandsnation.se

 

More contact info »

Loading Google Maps...

Find us

Address:
Östra Ågatan 13,
75322 Uppsala